Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο Τύπου για το 1ο Σεμινάριο Μελισσοκομίας


Σαν Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Συλλόγου Αχαΐας, αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους 180 και πλέον Συναδέλφους Μελισσοκόμους που τίμησαν με την παρουσία τους, τις εργασίες του 1ου Σεμιναρίου Μελισσοκομίας.

Όταν όμως η εμπιστοσύνη αυτών των Συναδέλφων Μελισσοκόμων, εκδηλώνεται σε έναν Εισηγητή που είναι και δικός τους άνθρωπος γιατί προέρχεται από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο και βιώνει τα ίδια προβλήματα και τις κοινές ανάγκες της αδιάκοπης πληροφόρησης - εκπαίδευσης, εξ αιτίας των αλλεπάλληλων και τεράστιων αλλαγών στο τοπίο της Μελισσοκομίας. Τότε αυτή η εμπιστοσύνη, υπαγορεύει και την απαίτηση να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Καθηγητή του τμήματος Σηροτροφίας - Μελισσοκομίας, Κο Πασχάλη Χαριζάνη από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε να πάρει σάρκα και οστά το όλο εγχείρημα. Τον ευχαριστούμε και για έναν ακόμη λόγο, για την άμεση ανταπόκριση του στο κάλεσμα του συλλόγου μας, αλλά και για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε σε μόλις 5 ώρες να ενημερώσει και να εξηγήσει στα μέλη του συλλόγου μας θέματα που απασχολούν νέους και παλιούς μελισσοκόμους. 








Στην χθεσινή εκδήλωση νομίζουμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους.

Μιλήσαμε στην αρχή για θέματα οργάνωσης και διαχείρισης του μελισσοκομείου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και επεξήγηση στους νέους Μελισσοκόμους. Στην συνέχεια έγινε εκτενής αναφορά στις ασθένειες των μελισσών αλλά και στους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης. Στο επίκεντρο του σεμιναρίου βρέθηκε το σκαθάρι Aethina Tumida και οι επιπτώσεις τις οποίες έχει σε χώρες που εισέβαλε. Καθώς η πόλη μας είναι πύλη εισόδου του σκαθαριού από την γειτονική Ιταλία κατεβλήθη προσπάθεια ώστε εάν έχουμε κάποιο τέτοιο φαινόμενο που όλοι απευχόμαστε, να μπορεί να γίνει έγκαιρη διάγνωση και ενημέρωση στις αρμόδιες αρχές. 



Στην συνέχεια έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας. Οι πίτες που είχε ετοιμάσει ο σύλλογος μας περιείχαν 5 φλουριά με δώρα από τα παρακάτω καταστήματα.






Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τα καταστήματα και τους εκπροσώπους αυτών, για την άμεση και ανιδιοτελή συνεισφορά τους στην προσπάθεια που κατέβαλε αλλά και που καταβάλει ο Σύλλογος μας, όπως και για τα χρηστικά και επίκαιρα δώρα τα οποία προσέφεραν.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του συνεδριακού χώρου στην Αγορά Αργύρη, όπως επίσης και τον υπεύθυνο της αίθουσας Κο Ανδρέα Γκοντζή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου