Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Συμπλήρωση Ερωτηματολογίου

Συνάδελφοι
Ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα, χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για 4 χρόνια, με τη συμμετοχή 16 φορέων (Πανεπιστημίων, Ερευνητικών Ινστιτούτων και Εταιρειών) προερχομένων από 11 χώρες της Ευρώπης, ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου 2014. Από την Ελλάδα συμμετέχει το Εργαστήριο Γεωργικής Ζωολογίας & Εντομολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Θα μελετηθεί η γενετική ποικιλότητα των μελισσών της Ευρώπης και θα βελτιωθεί με τη χρήση των κατάλληλων μεθόδων. Θα αναπτυχθούν στρατηγικές για την ενίσχυση και προστασία αυτών των πολύτιμων χαρακτηριστικών στους ανθεκτικούς ντόπιους πληθυσμούς μελισσών ικανοποιώντας τις ανάγκες των μελισσοκόμων.
Θα αναλυθούν δεδομένα από το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Αναφοράς σχετικά με τις ασθένειες των μελισσών ώστε να παρθούν μέτρα πρόληψης για να αποφευχθούν νέες ασθένειες στο μέλλον.
Παρακαλώ να στηρίξετε αυτό το πρόγραμμα καθώς, σε αυτή την πρώτη φάση του είναι μια μοναδική ευκαιρία να καταγράψουμε τις φυλές που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση και με άφθονα μέσα, επιστημονικά εργαλεία και προσωπικό. Άλλωστε η χώρα μας εμφανίζει και την μεγαλύτερη βιοποικιλότητα όσον αφορά τις φυλές μελισσών.
Για την ώρα ζητείται η συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου η οποία γίνεται μόνο on-line και δεν μπορεί να συμπληρωθεί παρά μόνο ένα ερωτηματολόγιο από κάθε υπολογιστή/σύνδεση στο ιντερνετ.
Δε μπορούμε λοιπόν να διευκολύνουμε όσους δεν έχουν υπολογιστή. Θα πρέπει όμως να ζητήσουμε από όλους όσοι έχουν γνώσεις υπολογιστή να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.
Ο σύνδεσμος είναι ο ακόλουθος http://www.smartbees-fp7.eu/Extension/
Παρακάτω στη σελίδα που ανοίγει θα βρείτε τη λέξη Ελληνικά, πατήστε για να ανοίξει το ερωτηματολόγιο. Η συμπλήρωση είναι εύκολη και θα σας πάρει 5 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου